beck back | werkwijze
70
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-70,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

werkwijze

Mechanische Diagnose en Therapie (McKenzie)

Bewaren

Bewaren

Bewaren

SCREENING EN INTAKE

Tijdens uw eerste bezoek wordt er een M.D.T.-assesment afgenomen. Dit bestaat uit een uitvoerige anamnese (vraaggesprek), gevolgd door een uitgebreid mechanisch onderzoek. (Mechanische Diagnose en Therapie volgens McKenzie).

De anamnese geeft informatie over de lokalisatie van de klachten, de actualiteit, wat is de eventuele aanleiding voor het ontstaan van de klachten geweest, hoe lang bestaan de klachten al, en in welke houdingen of met welke activiteiten nemen de klachten toe of af ?

Het mechanisch onderzoek geeft informatie over hoe het is gesteld met de mobiliteit van de wervelkolom en omliggende gewrichten, en welke invloed hebben bepaalde houdingen of ‘herhaald bewegen in een specifieke richting’ op de symptomen. Is er sprake van een scheefstand of asymmetrie in de wervelkolom, of is er uitval of krachtsverlies in bepaalde spieren?

BEHANDELING

In de meeste gevallen is er na het eerste consult al een duidelijke werkdiagnose vast te stellen. Hiermee is de mechanisch consulent in staat een Cliënt specifiek behandelplan op te stellen waarmee verdere behandeling gestart kan worden. Belangrijkste pijlers binnen de M.D.T. methode zijn een actieve participatie van de cliënt, motivatie en adviezen.

Vaak is er na een of twee behandelingen al verandering van de klachten merkbaar en zijn in veel gevallen 5 tot 6 behandelingen voldoende om de klachten significant te laten afnemen.

De M.D.T. is wereldwijd een van de meest effectieve behandelmethodes voor rug en nekklachten gebleken. Behandelbare aandoeningen zoals: Hernia, Ischias, acute lage rugpijn (spit), uitstralingspijn in arm of been, a-specifieke lage rugpijn, chronische lage rugpijn, nek en hoofdpijn, Stenose, scoliose, scheefstanden, S.I.-blokkade, dwangstanden, instabiliteit, artrose, spondylolisthesis.

PREVENTIE

Krijg controle over uw pijnklachten en blijf ze de baas!

Om controle te kunnen hebben over uw klachten is het belangrijk inzicht te krijgen in de mogelijke ontstaansoorzaak van de klachten, wat zijn de belangrijkste DO’s en DON’Ts om zo efficiënt mogelijk te herstellen, en de kans op herhaling zoveel mogelijk te verkleinen.

Een goede motivatie, adviezen en Lifestyle spelen hierin een belangrijke rol.
‘Self-management’: word niet afhankelijk van uw behandelaar maar neem zelf de regie in handen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Wacht niet langer en ervaar wat de behandeling mechanische diagnostiek
en therapie (M.D.T) voor u kan betekenen!